Followers

Wednesday, August 20, 2008

20/08/2008

Salam,
Hari ni aku sakit kepala sbb dh 2 hari tidur x cukup, aina demam so kena la berjaga utk lap2 badan dia..
Hari ni, pagi tadi badan aina still panas tp terpaksa jg aku hntr ke bbysitter sbb dh 2 hr aku cuti. Isnin aku halfday,ganti2 dgn hubby..selasa hubby x dpt dh cuti so aku cuti 1 hari..hr ni terpaksa la aku dtg keje wlu pun hati aku ni berat jer. Mcm x bertanggungjawab plak rasanya aku ni. Rasa bersalah pun ada sbb aku dh mcm lbh pntgkan keje dr anak..Tp apa nk buat aku terpaksa..Sorry aina...
Td aku call bbyster tanya keadaan aina, katanya aina dh ok..bdn pun dh x pns. Alhamdulillah syukur sgt2..lega sikit hati aku ni..Ptg nnt mama bw aina jalan2 kt taman lg ye..Aina suka sgt dpt jln2 kt bawah rumah tu..mcm dunia ni dia yg punya..siap nk join abg2 yg besar tu main bola lagi..

Ish lapar la, lmbt plak hubby aku sampai. Nk lunch dgn dia hr ni..dh lama x dating berdua huhu.

Hemmm erl bg aku hadiah? award? huhu mcm x layak je aku dpt award tu..
Apa pun aku try buat ye erl, tp lmbt skit la aku nk godek2 dulu..aku ni bkn pandai sgt..klu dh berjaya nnt aku inform ko ye..

Thursday, August 14, 2008

Update August..

Hemm apa nk citer ye..dh lama x update..Rutin harian mcm biasa x de yg menarik melainkan jeng jeng jeng....

* Aku baru je dapat mesin jahit hadiah dr hubby aku, mesin jahit Singer tp morah je. Apa2 pun aku suka and tersgt la berterima kasih kt hubby aku. Dh lama aku dok mengomel nk beli mesin jahit,nk asah blk skill aku yg dh berlapuk..Skill ker?? hehe x belajor secara formal pun, belajor dgn mak jer..dulu2 mak selalu gak amik tempahan..dh nama anak tukang jahit kot x tau jahit tu rugi la kan..bukan apa klu ada mesin jahit lps untuk jahit baju aku, hubby and anak pun jadi la.

So projek pertama and kedua dh pun siap,sarung tilam aina and baju kurung aku..hehe masih berkarat lg skill. Kene asah selalu ni supaya tajam..so next projek, baju kurung aina..then nk try buat bj melayu hubby ( minta2 la jadi) and baju kak ton..sape kak ton?? hemm kakak opis hubby..minta2 la kak ton suka hasil jahitan aku..

* Aina semakin ligat..merangkak sesekali jer, asyik nk berdiri n berjalan..walker dh x layan. Duduk x sampai 5 minit dh nk keluar..aduhh penat nk mengejar, tp x pe biar cepat skit dia berjln senang mama nnt..hemmm senang ker??? entah2 lg penat nk kejar...huhu!!

Satu lg bab yg amat memeningkan aku, susu dh kurang sgt aina minum. Klu hari biasa tu sblm tido nk hbs kan 4oz pun ssh..makan plak x mo. x lapar ke aina??? dh tu weekend lg aku pening. Breakfast x mkn sgt lunch mkn skit dinner pun sikit. Susu apatah lg..sepanjang siang sekali jer minum..yg aina nk air masak jer, pastu mkn yg x mengenyangkan...kismis, kalsi yumm,biskut..adoi la ssh hati btl. Mcm2 dh aku try, buat apam, buat telur hancur, buat puding, rebus pasta semua nya aina mkn skit2 jer. Tp bila kt rmh bby sitter aina mkn..ye ke makan? aku tanya bbysitter dia ckp mkn habis apa yg aku bekalkan tp klu mon-fri rutin aina mcm tu nape weekend aina x mo mkn..ish pening2...
hrp2 la x berlarutan, minta2 sgt la selera aina pulih semula..risau aku..

alamak lapar pulak, nk cari mkn dulu..nnt update lg.




Aina testing baju2 hadiah dr auntie Tina

Monday, August 4, 2008

Aina Situ Sana Sini

Termenung mengenang nasib

Mama nk turun bawah...

X blh turun, main tolak2 je lh..

Superbaby..

Happy mcm biasa..

Acara mengemas rmh.

Mama x nk tgk citer ni, x bestttt..

Haa citer ni baru bestttt..

Acara conteng menconteng pulakkkkk


Sajer - sajer
video

Flickr

Pages - Menu