Followers

Thursday, October 14, 2010

Penat dn Dugaan

Hemm lama juga x post apa2..Alhamdulillah dah selesai berpindah. Dah 2 minggu kt tmpt baru ni..tp rmh masih bersepah lg..ada 3,4 kotak lg yg belum dibuka..x tau la bila nk settle. minggu depan dah nk start keje pulak..

Hem..pindah rmh mmg letih, kene pulak kami berdua je yg buat keje. mak abah n adik2 aku ada dtg sini. mula nye mmg niat nk tolong tp nk jadi cerita adik lelaki kedua aku sakit. hr sabtu 25hb dia dtg sini ptg tu jg bw ke hospital sg buloh..mlm tu jg masuk wad..Jangkitan kulat dlm otak. Sbnrnya penyakit tu dh di kesan setahun yg lalu but x bahaya sgt. tp dia perlu bergantung dgn ubat sentiasa. rupa nyer 2,3 bln kebelakangan ni dia abaikan ubat, kulat tu dh mrebak so berkg di hospital je la..

3 hari pertama keadaan dia kritikal sampai doc psg alat bantuan pernafasan dh..takdir tuhan, pnjg umur dia lg..seminggu lps tu dia makin stabil dn dh boleh bernafas sendiri. Mak mmg tido kt hospital..aku n abah dok ulang la hari2. heret sama budak berdua tu. But sekarang ni dah transfer balik ke hospital taiping. hampir 2 mggu kt sg buloh. Alhamdulillah keadaan dia makin sihat tapi sistem pertuturan dn memori dia terjejas. Wlu pn dia msh ada dgn kami tp sbnrnyer dia yg dulu dh x ade..perangai dh mcm budak2, ingatan mcm org tua nyanyuk..kami sekeluarga redha je la ujian tuhan ni..

ok la..rmh nak kene terus berkemas, hara2 by this weekend semua settle..baru la senang hati nk mula keje..jom kemas kemas...

Flickr

Pages - Menu